Soal Jawab

Assalamualaikum semua.tujuan saya buat page ini adalah untuk memberi peluang kepada anda untuk berkongsi pengalaman,bertanya, dan sebagainya tentang tpm ini bagi memudahkan sesama kita mengetahui lebih lanjut tentang biasiswa ini..kerjasama anda amatlah saya hargai..sebarang pertanyaan atau komen boleh dinyatakan di bawah..terima kasih.

17 thoughts on “Soal Jawab”

      1. kalau fac. pengurusan perniagaan macam mana, sy juga terdengar khabar angin ini, tidka tahu sama ada betul atau tidak.

    1. sy cuma dpt info yg temudugs akan bermula bln 4.fakulti mana sy pn xblh nk pastikan insyaallah fakulti awk akan temuduga dlm wktu terdekat..bersabar la yer..

  1. Assalamualaikum,
    saya just nak tanye pendapat la,
    antara biasiswa JPA n TPM UiTM luar negeri, which do u think much more beneficial?
    elaun mane lg tinggi ek hehehe…

    1. kl sy..sy pilih tpm sb hbs blaja terus dpt keje jd lctrer..kl jpa mngkn awk kene tnggu kekosongan jawatan dulu.br diserap msk..elaun lbh kurang sama.cuma jpa taja elaun keluarga brgantung pd u yg nk dipohon..

  2. Salam, Nak tny. sy baru dpt call dr pihak fakulti beritahu permohonan tpm dah lulu. Sy dah pegi interview bulan 4 lalu. so nak thu adakah knpem syg terpilih???and if dapat masuk..bulan berapa intake masters sy??normally drg akan anta surat buln berapa..sbb if btul dpt..nak kena anta surat resign sume.

    1. Kl fakulti dh pilih,awk dh dpt la 2..tp fakulti akn hntr nama ke jpbsm..jpbsm yg akn keluarkn twrn..jpbsm ni la jgk yg slalu lmbt..brape lama 2 tak pasti..mngkn awk msk intake bln 9.kl awk ambk by research bila bila masa je awk blh msk.

  3. Tuan, saya berumur 34thn, mempunyai dip.civil engineering di ipts, pengalaman Lebih 10 tahun dalam industri pembinaan. Berdasarkan pengalaman Dan kelulusan yang dimiliki Oleh saya bolehkah ianya melayakan saya untuk menyambung pengajian didalam master. Sila comment

  4. HI saya nak tanya, selalunya kena apply U dulu ke kena apply TPM dulu better? Sebab dalam iklan da ckp bidang akan ditetapkan oleh pihak fakulti. Jadi saya tak berapa faham berkenaan itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s